// ඉතිං අපිට ඉස්කෝලේ යන්න පැය කාලක් ගත වුනාට එද්දි පැයක් එකහමාරක් ගතවෙනවා //මේක කියවද්දි මත මතක් උනා එක සිද්දියක්. මම ඒ දවස් වල හිටියෙ අපේ ආච්චිලා ගෙදර. ඒ ලගම තමයි මම මේ කියන නංගිලා ගෙදර තිබුනෙ. එදා දාරානිපාතෙට වැස්ස. ඉස්කෝලෙ ඇරිල ඇවිල්ල ගෙදර ඉන්න පාළු නිසා ගියා ඔය කියන නන්ගි ඉස්කෝලෙ ඇරිල ගෙදර ඇවිත්ද බලන්න. යනකොට ගෙදර හිතියෙ නෑ කියහොන්කො. කීප වතාවක්ම ගියා නැ. පස්සෙ හොදටම හවස් වෙලා යද්දි මෙන්න් ඉන්නව. බසෙකෙන් බැහැල රේල් පාර දිගේ ගෙදර එන්න යන්නෙ පැය කාලයි. මේ කෙල්ල පැය දෙකක් තිස්සෙ ගෙදර ඇවිල්ල. වැස්ස නිසා ඇළ පිටාර ගලල, රේල් පාරත් යට වෙලා. ඉතින් මේ හරකා (හරකා යනු අපි ඇයට ආදරේට අමතන ආකාරයයි) කඩදාසි ඔරුවල් හදාගෙන ඒක පා කර කර ඒකත් එක්ක තමයි ඇවිත් තියෙන්නෙ.
ඒ කියන්නෙ දේව දානයට දෙන්නෙ මුං කිරිබත් ? පළාත අනුව හදන විදිහ සහ ඇතැම් කළමනා ටිකක් විතර වෙනස් උනාට බොහෝ දුරට රස එහෙම එක සමානයි මම හිතන්නෙ.
🫶🫰
// ඉතිං අපිට ඉස්කෝලේ යන්න පැය කාලක් ගත වුනාට එද්දි පැයක් එකහමාරක් ගතවෙනවා //
ReplyDeleteමේක කියවද්දි මත මතක් උනා එක සිද්දියක්. මම ඒ දවස් වල හිටියෙ අපේ ආච්චිලා ගෙදර. ඒ ලගම තමයි මම මේ කියන නංගිලා ගෙදර තිබුනෙ. එදා දාරානිපාතෙට වැස්ස. ඉස්කෝලෙ ඇරිල ඇවිල්ල ගෙදර ඉන්න පාළු නිසා ගියා ඔය කියන නන්ගි ඉස්කෝලෙ ඇරිල ගෙදර ඇවිත්ද බලන්න. යනකොට ගෙදර හිතියෙ නෑ කියහොන්කො. කීප වතාවක්ම ගියා නැ. පස්සෙ හොදටම හවස් වෙලා යද්දි මෙන්න් ඉන්නව. බසෙකෙන් බැහැල රේල් පාර දිගේ ගෙදර එන්න යන්නෙ පැය කාලයි. මේ කෙල්ල පැය දෙකක් තිස්සෙ ගෙදර ඇවිල්ල. වැස්ස නිසා ඇළ පිටාර ගලල, රේල් පාරත් යට වෙලා. ඉතින් මේ හරකා (හරකා යනු අපි ඇයට ආදරේට අමතන ආකාරයයි) කඩදාසි ඔරුවල් හදාගෙන ඒක පා කර කර ඒකත් එක්ක තමයි ඇවිත් තියෙන්නෙ.
ඒ කියන්නෙ දේව දානයට දෙන්නෙ මුං කිරිබත් ? පළාත අනුව හදන විදිහ සහ ඇතැම් කළමනා ටිකක් විතර වෙනස් උනාට බොහෝ දුරට රස එහෙම එක සමානයි මම හිතන්නෙ.
ReplyDelete🫶🫰
ReplyDelete